hai nak tanya

normal ke pregnant 5 weeks ni badan rasa malas jee nak buat kerja asek nak baring nak lelap je rasa lagi2 time puasa ni. nak masak pun takde mood. atau saya yg terlampau manjakan diri saya sangat 😪

21 Balas

normal kot. saya masa awal pregnant, nk tido je keje. asal letak kepala je mesti terlelap 😂 nasib la dh resign. lepas tu deria bau saya jadi sangat kuat, loya dgn bau tumisan & goreng²an. saya Pcoser jadinya tak expect dh ada isi masa 7w+, masa tu saya perasan badan saya lemau & selalu nk tidur. jadi malas, makan tidur je. skrg dh 30w dh cergas sbb baby makin aktif 😁

Normal 1st trimester mmg bdn kerap letih esp sb kte x biase dgn prubahan mcm tu.. jgn ase bersalah.. rest je.. sb 1st trimester mmg kne byk rest.. tp sy bt jgk la keje umah sb bile baring lame bdn jd sgt lesu.. sis try balancekan.. tp jgn bt keje berat n lasak.. kalau xde bnde nk bt baring jee..nt dh akhir2 1st trimester sis akn dpt energy semula

sy sebelum prgnnt pun mmg dah malas. time prgnnt lagi la malas. baju penuh belonggok dalam bilik , mak dgn kakak yg datang lipatkan , basuhkan sidai semua. makan minum smua mak buat. sy keje office hour. malas badan ni asyik nak rehat je, tapi bila time kena kerja mmg gagahkan jugak. cari duit untuk anak hahaha

normal. masa tu saya 2 3 bulan macamtu lah. dah lah kerja tapi dia punya mengantuk tu tak boleh bawa bincang, ngantuk sesangat. balik kerja mandi makan solat then terus tidur. memang ngantuk teramat. nasib cuma 3 minggu je hadap, kalau tak pengsan aku hari2 kerja rasa ngantuk amat hahaha

Sy pun sama, bermula 6 weeks..mmg xde semangat kje lgsg, bdn lesu, xsdp bdn, xde selera sgt, pening2..sy jd sensitif bau, bole jd loya muntah2..mula 7 weeks sy dh xpuasa sbb xlarat..ramai ckp normal..hrp bertahan lah sy ni, pertama kali preggy 😊

Yes sis i feel you . Me too so lazy to do chores and everything, rasa nak baring tido baring tido. Masak pun taknak cuci baju taknak, semua malas. Rasa nak tido baring chill je, sometimes i feel guilty but i still baring je 🥲

sy da trimester 2 lg bertambah malas . tu belum lg asal bring je terlelap . hahahaha . entah apa yg penat sgt . lagi bila pregnant ni mmg rasa panas jee . tidur berpeluh-peluh .

normal awk. sy selalu balik kerja mesti mandi.. tibe haritu 3 hari berturut2 asal balik je baring terus terlelap.. malas nk buat apa2. tahu2 pregnant 4w 😂

Itu normal sgt sis. Saya dlu pun mcm tu.. melepet je takde mood takde energy nak buat kerja. Ni pun sebab kerja takde lah melarat melepet nyaa😂

normal sis. saya bau wap nasi tengah masak. bau telor goreng pun loya. nk muntah2 mcm tu. skrg dh ok. cuma badan rasa nk rest jer.