Bersama di trimester 3

Normal ke perut mengeras masa tengah klimaks/stim tu 😅? Xpe ke buang dalam kalau belum dekat due date? Sy masuk trimester 3 ni baru start nak boleh layan suami sbb alahan dah betul2 hilang tp jd takut lak kalau jadi punca bersalin awal sangat

11 Balas

sya ada pengalaman ttg berhubungan ni.. lucu juga la sbb dulu masa pregnant anak pertama sya tdk pernah bersama suami sejak tau pregnant... so sya decide blk kg.. berjauhan dgn suami la.. then masa mau bersalin, doktor mcm tau2 ni kita tak bersama suami. doktor bagi nasihat kerap bersama suami terutama di akhir trimester. utk memudahkan bersalin, sya yer shj la.. sbb masa bersalin tu sya susah noh bersalin, sbb baby pun besar juga ler 3.8kg dan bahu lebar lagi...

5mo ago

ouh...ye ke 🤣🤣 tak taok juga bleh bersama

boleh ja bersama. doctor pn sarankan bersama di akhir trimester utk senang bukaan. lg pun exercise utk faraj kita. air mani xkn masuk kt bby sbb ada kantung ketuban yg lindungi bby. InsyaaAllah. btw pasal perut mengeras sama lh jgk tp xda apa pn. InsyaaAllah. actually time kita x pregnant lg pn mmg perut kita mengeras time stim/klimaks. cuma kita x peduli sblm ni. Wallahu'alam

normal. saya kalau tak pregnant pun pernah juga rasa cramp bila lepas bersama. boleh buang dalam. tapi kalau lepas bersama mengeras kerap sangat atau lama tak berhenti, atau ada bleeding, seeloknya hold dulu dan refer doktor.

Saya anak first 3rd trimester takda bersama langsung. Anak second 3rd trimester bersama seminggu sekali. Dua2 lahir 36 week+ sebab turun tanda bloody show

normal akan rasa gitew. takut terberanak awal je if kerap bersama. sebab air mani suami ni natural induce utk cepatkan bukaan

5mo ago

depend awak. ada je walaupon bersama still overdue.

Bab bersalin awal tu depends la.. ade yg kerap bsama tp tetap lmbt bsalin.. ade yg jarg bsama tp bsalin awal..

sy pon gitu jgk bila lps bersama sllu perut mengeras bg sy bende tu xde mslh tp org lain2 kn

Boleh je nak bersama and buang dlm pun..lg elok. Jgn ganas sgt je lah.. :)

oo..boleh bersama ye???...tak terkena baby ke??..maaf ty..hihi~

4mo ago

sy bersama je sepanjg kehamilan...Cuba jgn ganas2 ..

ade yg kata lgi nk dkt due date lgi digalakkan bersama