Bersama di awal trimester

Selalu dengar kalau pregnant je. Nafsu untuk bersama totally drop. Tp lain pulak jadi dekat saya. Ni 1st pregnancy saya. Rasa membuak2 tu lain macam. Org kata macam sentiasa nak je. Tp suami pulak yg takut nak bersama. Sbb dia kata kandungan masih awal. Normal ke yee? 😂 siapa mcm saya? & boleh ke kita “buang dalam”? #firstbaby #firstmom

17 Balas

Kalau 1st pregnancy better sabar dlu sis jgn bersama suami kalau nak kandungan selamat. Setiap org tak sama. Mcm sy 1st pregnancy dlu, 2nd trimester bru sy berani nak bersama suami, yela org kata 2nd trimester kan da kuat skit tp takdir Allah a few days lepas bersama tiba2 sy bleeding miscarriage. Doc tanya ada bersama suami ke sy jawab ya. Doc marah kata 1st pregnancy biasa rahim dan baby bru nak kuat. Lain la bila da 2nd or 3rd pregnancy. Ada org bernasib baik tak berlaku apa2. Jaga lah betul2 kandungan 1st pregnancy ya.

sama lah..rse membuak2 betul kadang suami pun sampai tak terlayan..penat😅 sekarang 3rd tm kena kawal diri sebab baru lepas bleeding suami pun mcm takut2 nak mintak ..diri sendri pun macam takut jgak..sama2 takut pulak lepas bleeding🤧 padahal seblum bleeding tu seminggu jugak tak bersama

11mo ago

bleeding sbb apa sis? mcm org yg sy kenal, dia bleeding berkali2 sbb polips. polips tu jadi disebabkan hormon

normal je, saya pun macam tu dari start awal 1st tm sampai lah akhir 2nd tm memang membuaq² tapi bila dah masuq 3rd tm memang 0 libido, bila husband naq je baru layan. klau sebelum ni memang saya lah yg slalu mula dulu 😅

Saya mcm tu jgk masa 1st tri. Masuk 2nd tak rasa sgt dh. Letih menguasai 😅 tapi saya minta husb buang luar sbb dulu kalau buang dalam ja mesti rasa perut cramp sampai tak selesa

11mo ago

Sama mcm saya. Walaupun tak pnh kena cramp tp tkt laa so siap2 buang luar tggu nak masuk 36week tu bru sya minta buang dlm sbb k melancarkan kita melahirkan

Ni sebijik mcm sis preggy anak sulung 😂 boy… memg membuak smpi ke 3rd tm pn hahaha! Skrg preg baby girl kurang gila rasa nak sama, kadang tu tepaksa je tu pun cepat gila 🫠

11mo ago

ikut org kot. sy preg boy haritu dari trim 2 sampai beranak 0 libido. bersama pun sbb kesian laki🥲

sy trim 1 tak de mood nk bersama . skrg trim 2 . eee dia punyaa nafsu tuuuuuu mcm apa . tahan je . sbb kdg bersama perut mgeras kejap . senak .

1. normal. hormon ni macam2 2. boleh kalau awk takde masalah kesihatan/bleeding/apa2 sahaja masalah

boleh ke bersama suami trimester 1 .. sy dan suami pjj. . kdg jumpa.. suami nak jer brsama.. kdg krem perut tulaa

11mo ago

ohh.. gitu , tq ya awak.. kdg risau jgk nk brsama..

first trimister . d galak kn utk jangan bersama sbb bahaya utk kndungan sis . boleh sj tp slow2

dlu ank sulong sya kurg nafsu🤣 ank 2nd ni dh masok 3rd trimes len mcm plk hubby plk tkot 😂