Bersama pada trimester ke 3

Hi semua nak tanya normal ke dah masuk third trimester ni,bila bersama dengan suami,saya susah nak klimaks? Ada siapa2 masalah macam ni juga tak? bila tak klimaks kita akan more to rasa penat dan rasa membazir masa 🥲. Saya fikir nak buka laluan je ni sebab Dr kata bersama pun boleh buka laluan.

5 Balas

samala sis, i bila bersama ngn husb sekarang susah nk rasa klimaks tu. sejak dh 3rd trimester ni mmng x pernh rasa klimaks. mungkin normal kot.

4w ago

Tulah ingatkan saya je,sebab tu saya tanya dalam ni takut tak normal. Mungkin lah hormone kita utk bersama tu kurang sebab hormone lain lagi banyak mcm hormone susu and lain2. Takpelah sis redho, insyaAllah lepas bersalin normal balik 🥹

same la sis,mgkn faktor bby da besar kite nye cpt mengah😆 suami pun asyik tkut²,asyik tnye xpe ke ni yunk bby xpape ke🤣

3w ago

Hahaha itulah pasal,kalau saya saya pulak yg takut,bila takut tu jadi mcm turn off. Tapi Dr kata bagus bila bersama akhir2 ni untuk lembutkan perineum kita.

saya pun sama end up saya memang malas nk bersama

4w ago

Tapi kalau suami nak,kena juga bagi sis,relakan saje. Pastu Dr kata bagus bersama2 dah dekat2 nak bersalin ni utk bukak bukaan kat bawah.

kena extra sikit foreplay, and others.

Klimaks tu ap eh 😅

4w ago

Klimaks tu puas sis 😅