Risau Baby Kurg Aktif

Normal ke nk msk 5month tp baby kurg gerak..last rsa bby gerak mggu lpas pas 2 lngsn xde rsa. Cm keras kjp2

6 Balas

Sy pun baru 5 bln. Sama kes mcm awk. Tanya misi masa checkup dia ckp normal. 1 sbb baby kecik lagi. 2 yg mngeras tu sbb kita penat. So nasihat yg sy dpt.. Dia suruh byk rest kurangkan brjln😅

5y ago

Mgkin kot..

Kalau nak confirmkan baby ok or x better pg Kk je nnt dorang akan scan and cek jantung baby. Jgn tngguh2 demi baby ye sis.. Mda2han baby n mommy c hat ye.

5y ago

Xde ckp lak..nt check bsp la nk bgtau, isau gk bby cm mgeras je insyllah thnks sis

5 bulan masih terlalu awal utk kira gerak baby. Mungkin mummy sibuk kerja jd x perasab pergerakan baby. Nnti dah 30 minggu br kena kira gerak baby

5y ago

Owhh.. Tq doc. Mummy info..

Best to check with the doctor but at this gestational age the baby’s kicks normally aren’t as present as later on in the pregnancy.

Klau kurg gerak g emergncy. Mintak scan. Kita xthu baby kt dlm. Silap2 da trbelit tali pusat. Jaga2...

5y ago

Sy xsan lg.. Nurse tkn2 prut smlm xde ckp pape..mgkin sy byk sgt bgerak

Baik pergi klinik cek, kita tak tahu apa jadi dalam perut ni.