muntah asid

Normal ke muntah asid setiap kali bangun tidur or bila masuk angin. Muntah tu warna mcm air oren n rasa payau sangatt. Saya preggy 15 weeks.

11 Balas

Ni sy pernah kene masa mengandung... Nurse ckp asid perut tu yg keluar..sampai satu tahap sakit bahagian atas dada.. . Nurse nasihatkn sy supaya tak lewat makan.. Makan ikut time... Kalau muntah x leyh mkn pon paksa juga.. Asalkan makan.. Mase tu doc jugak ambil ujian tiroid sy kemungkinan sy ade tiroid disebabkan benda ni.. Tpi alhamdulillah tiada.. #ibujagaibu

I feel u sis. Tapi saya morning sickness 1-2 bulan je yg teruk sampai muntah oren ke hijau ke yg Asid tu. Perit oi.huhu. doc ckp alahan etc. Tu mknanya hormon hcg kta tinggi. Ok je. Normal. Sy dulu klau mkn je ,muntah+ tak lalu mkn lg. Berat turun mendadak. Tp Alhamdulillah masuk 2nd trimester dah takde alahan2 tu. Keep it up sis!

Normal. Sy masa pregnant 10w muntah sampai berdarah sbb tekak dah luka . Cuba mkn yg masam-ii, elakkan makanan berminyak dan pedas . Even bdn tak larat pon kena paksa refill mknn . Bubur or something else yg boleh telan .

Normal... Tmbh2 bila. Sy baring.. Pedih x tau nk. Ckp... Nak. Kurangkan sikit sy kena duduk bersandar..

sy pregnant 7 week....mkn x slera n asyik muntah smpai brat bdn trun mendadak 6kg 😟

sy pon mcm tu. walopon dh paksa mkn still akan muntah rasa pahit2

normal cuba cari juice orange or mangga buat minum

normal.. sy sampai 9 bulan mcm tu...

Saya pun sama..

Normal sis