loya dan muntah

hi mommies, i preggy dlm 6-7weeks mmg muntah/loya teruk smpai tkboleh mkn. bila masuk mknn je trus muntah. nk mkn ubat muntah or asid folic pun rsa takut sbb akn muntah semula. dari pagi smpai mlm. teruk juga alahan tp ada ke cara utk kurangkn ? i ada bca minum air delima tp tktahu safe ke tidak :(

2 Balas

makan ubat folic asid tu cuba minum air sunskit oren tu tanpa gula. minum sekadar hilangkan loya. sy plak makan ubat sy minum air sejuk. hahahah loya kalau minum air masak semata

huhu kite sme loya