nak tanya

normal ke leher n ketiak berdaki time pregnant? cara atasi?

23 Balas

Normal sis. Sy lagi lah, jalur2 😂 tumbuh di leher. Macam lengan baby chubby tu. Sy mulanya x prasan, suami yg prasan. Alhamdulillah ketiak okay je, cuma kering & menggelupas bahagian tubuh, bila tonyoh2 rasa berdaki. Muka alhamdulillah masuk trimester ketiga baru okay. Masa trimester 1&2 menggelupas teruk muka sy. 😅 Takda mood nak keluar rumah.

Normal..sya dulu..Masa pantang lagi la bertambah..lepas tu pandai pula hilang perlahan lahan..lagi satu Ada tumbuh bintik di bahu..ruam panas semasa berpantang sangat Tak selesa semasa berpantang..

Sama jadi hitam Kat leher Dan ketiak, Kat breast pun Ada. Siap Tanya husband abg Tak geli ke. Marah dia Tanya camtu. Kenapa nak geli, huhu . Biasa jadi Masa pregnant lepas bersalin nnt hilang.

Sama. Saya letak vaseline jelly tu. Lepas tu letak Palmer therapy oil. Alhamdullilah lepas 3-4 hari kuping2 hitam tu tanggal. 2 kali jugak kena sejak 3rd trimester ni

Sy pon alami situasi yg sama. Kdang² malu jugak husband tengok 😆. Tapi nk buat mcm mna. Tpi bukan daki, dia jd hitam. Sental pon tak keluar 😂

Gosok la sis. Akn hilang sepenuhnya lpas mlahirkan nati.. Jgn tgu brsalin baru nok gosok.. Susah nak hilang pulak... Sy pun alami prkara yg sama..

Hitam normal, berdaki tak sure. Try gosok kalau daki tak hilang mgkn mmg normal sbb sebelum mengandung mst tau ada ke x daki tu 😊

Normal rasany,saya pn 1 badan lg,bg tanggal mmg xle tanggal,hbs bersalin cba tanggal kan..alhamdullillah tertanggal jg. .

sy rase normal kot mcm tu.. penah dgr ade kwn2 cite bende same.. nnt lps baby lahir akn hilang sndr..

Normal kot... Sbb sya pun tgh alami skrg... Leher tak hitam tp ketiak hitam gosok2 pun xnak hilang...