Just wnt to knw

Normal ke klau ada keputihan berwarna putih pekat ? 7 month sekarang

6 Balas

Better bagitahu nurse waktu checkup. Risau kalau sis ada jangkitan GBS waktu mengandung. GBS boleh affect baby masa lahir. Kalau tak detect GBS & bersalin normal, ada high chance baby kena jangkitan kat paru2 atau boleh sebabkan baby meninggal. Saya kena GBS waktu pregnant. Nasib baik detect awal. So masa bersalin, doktor drip antibiotic. Alhamdulillah sekarang anak 3 bulan, sihat walafiat. Saya ada tulis tentang GBS si blog saya. Jemput baca: http://yopublisher.blogspot.com/2019/10/tentang-keputusan-air-gula-mgtt.html?m=1

Normal tapi still kena bagitau doctor. Tadi masa appoinment pon saya bagitau doc, doc buat swap test untuk check infection & masukkan ubat dekat bawah

4y ago

Haa td bg tahu dh dy kta normal pstu xbg ubat apa2 pon

Normal selagi tak berbau + tak banyak + tak gatal2 + tak bertukar warna. Kurangkan yg manis2. Banyakkan minum air masak.

4y ago

🤗🤗

Klu keputihan berketul2 mcm tauhu, berbau & berwarna mesti jumpa doktor. Ada jangkitan tu sis

Klu ada ambil sugar mmg akan ada keputihan..

Saya pon ada..tapi tak banyak