Berat badan ibu

Normal ke kalau pregnant berat tak naik banyak ? Sy da 8 bulan pregnant berat sy sekarang bru naik 7kg je .. sy tgok kalau org lain pregnant naik sampai 10-20kg 😅

8 Balas

takpe. senang ibu tayah diet hehehe. apapun semua berpandukan rujukan doc n nurse. selagi tak ganggu perkembangan bayi dalam rahim, it's okay. asalkan berat bayi Naik cantik. Naik banyak2 pun tak elok utk ibu.... huhu. risiko darah tinggi, kencing Manis. saya sendiri naik 10 kg je sampai saat melahirkan. Yang penting, Jaga pemakanan ya..❤️

berat sy 60kg masa bukak buku skg dah 9 bulan berat 65kg je 😅. berat beby pon kurang dari week dia . nak kata sy kurang mkn pon tak jgk , sy jenis kuat makan .. tp nurse okey je tak bising 😁

Saya sebelum buka buku pink 39 kg, skrg 29 weeks, 48 kg. Normal ke agak agak ye. Sebelum mengandung punya payah nak naik berat badan, masa mengandung cepat pulak naik berat badannya🤣

Sy dh 5 bln..nek 1kg je🤣🤣🤣..tp scan..baby ok je sehat n mbesar ssuai gn usia dia.

hehehehe ok je kot. asl bby berat ikut weeks dia. sy dri bukak buku smpai 23w bru Naik 2kg

3y ago

Alhamdulillah baby masa scan berat ikut week ok . Sebab pelik nape tak naik banyak .. takut juga kalau ada pape 🤣

normal....sy preggy berat Naik turun je...Naik Pon xsame 5 kilo sampai beranak

saya berat naik 25kg 🤣 sekarang 39minggu 1hari tu belum baby punya berat 4.5kg

3y ago

harap turun la berat 😅

berat time bkk buku 60kg , skrg dah nk masuk 30week berat 60.4kg Jee😂

3y ago

tak marah pun asalkan berat baby okay ikot perkembangan