Berat turun masa pregnant.

Normal ke kalau pregnant berat makin turun? Mama hilang 20kg😅 Sekarang kandungan 4 bulan.

7 Balas

Tinggi nya 20kg. Agak merisaukan sebenarnya. Plus Kalau gi checkup dekat kk. Kandungan time checkup okay ke? Perkembangan baby okay? Kalau baby okay should be okay la sikit. Patut nya xleh turun sgt berat Tapi klau sbb alahan mcm faham la kenapa turun. Awk ada diet ke alahan ke? Eiii mcm mana buat. Sy nak kena maintain berat sbb Sy overweight atas suggestion doktor, tapi terbabas jgk berat naik, tapi dah 5bulan naik dalam 900g mcm tu compare dgn awal2 dulu. Mcm xpuas hati sbb berat naik, tapi time checkup Alhamdulillah baby okay je, selari dgn minggu perkembangan.

berat turun normal sb kita alahan.. sy pun turun berat 1kg setiap kali checkup bila dh masuk 8 bulan baru beray naik tu pun berat bby yg naik berat ibu still turun jgk tp xda la sampai 1kg nurse n doktor pun tegur berat asyik turun sdgkan sy xda alahan sepanjang pregnant. sis doktor xckp pape ke? byk tu turun berat.

Sy kandungan 6 bulan baru berat start naik. Naik sikit je. Sebelum tu asyik turun. 20w kalau masih turun kena buat blood test. Utk tgok ada thyroid atau tak. Sy kena buat masa cukup 20w.

banyak turun 20kg tu, sy drpd 62kg ke 59kg sbb tak selera makan,lps tu BSP on diet. Nurse & doc tak tegur sy turun berat. #12w

tggi tu 20kg trun berat.. yg pntg berat baby dlm kndungan bertambah.. klu xbtmbh tu yg merisaukan

sy smpai 13 weeks 6kg turun 🤣 dlm msa 2mnggu ni bru naik 700gram

samelah saya pun turun 5kg sepanjang kehamilan