Beza minggu scan dan last period

Normal ke kalau kira ikut last period kita dah masuk 10 minggu tapi bila scan doktor kata pelik sbb tak nampak baby, cuma ada kantung je. Kt album scan bru masuk 7 minggu lebih. Ada yang pernah jadi macam ni tak? Saya cuak sebab doktor kata mungkin baby masih kecil atau hanya kantung sahaja ?

Beza minggu scan dan last period
23 Balas

Sama saya dulu. Dtg lg 2 minggu scan, dh nampak baby bulat tomey je sis jgn risau ya masih awal tu. Jgn fikir banyak sgt ya mommy 😄

5y ago

Yeke ke sis? Risau betul saya. Hehe thanks ye 😘

Sy pon mcm tu jugak awal2. Don’t worry, nanti scan lagi sekali after 2 weeks. Insyaallah. Doa banyak2. Fikir yg baik2 je. Take care

5y ago

Thanks sis 😘💕

Normal macam tu awak...awk tunggu lagi bulan kedua atau ketiga pastu g scan balik..insyaALLAH slamat dan baby sihat..

Sy pn sama...ikutkan dh masuk 8 minggu.tp doc ckp cam br 7 minggu.nt bln dpn scan lain doc ckp..

saya pun sama, pelik bila tgok last period kata dah 8 minggu tapi doctor cakap baru 2 minggu😂

5y ago

Skrg kndungan ok tk sis

Sama saya pun baru check. Usia kandungan dh 10mggu.. Tp dah dua kali scan x nampak pn

5y ago

Size kntung membesar x

yolk sac dah ada. teruskan makan folic acid and tunggu 2 minggu lagi br scan balik.

Scan tu dlm kantung mcm ada je tu baby.. Mungkin x jelas kne tungu lg..

5y ago

Tu mcm yolk sac..bukan bby...

Normal agak ny tu sis. Saya 6week dah nampak baby

5y ago

Ya kak , sabar dlu mna tau 2 mnggu lgi dh nmpk

Embryo comel tu..