Normal tak?

Hi mommies saya nak tanya, normal tak? Kalau ikut tarikh last period, saya dah pregnant 8week.. tapi last 2week pergi check tak nampak apa.. just rahim tebal.. harini try scan lagi.. nampak kantung.. tak nampak janin lagi.. docter scan usia kantung 5week.. ada yang pernah jadi macam saya?

Normal tak?
10 Balas

Jgn risau sis... Sy pun mcm tu.. Masa p scan dah cukup 8week... Tp bila scan ja jadi 6week 6day tp alhamdulillah dah boleh dgq heart beat... Sebb sy pun piriod x ok... Sekrg dah 12 week... Insya allah sis jgn risau OK

saya pun sama mcm sis.. alhamdulillah skrg dh 13 weeks baby pun sihat.. sbb persenyawaan lambat sya period irregular.. insyallah tunggu lagi 2 minggu rpeat scan utk tgk pekmbngn..

If 5weeks tak nampak janin lagi dear. 6weeks above baru nampak. InsyaAllah your pregnancy jadi. Doakan yang baik2 saja. Jaga makan and banyakkan rest. Take care.

12mo ago

Baik, terima kasih ☺️♥️

Normal sis kalau period x on time.. sama sy second preggy, ikut last period 16weeks Tapi scan 14weeks. Doc cakap sbb on time period..

Sama dgn saya sis 5 minggu nampak kantung sahaja.. Alhamdulillah scan lagi masa 8 minggu dah nampak jantung baby 😊

12mo ago

Ohh samaa ya? Alhamdulilah.. harap ada keajaiban scan 2minggu lagi.. terima kasih 🥰♥️

Ehhh Sama la kita Sis.. saya semalam scan Ikutkn last period 6w5d da tpi scan br 6w.. scan nmpk kantung n dot ja mcm Kacang… 🤗

12mo ago

Faham.. tapi saya macam jauh sangat haha gap 3week tu 🤣 doa harap takdapalah. Hehe terima kasih, jaga diri ♥️🥰

Normal kalau irregular period. Saya kalau ikut apps dah 15w, tapi bila scan baru 12w and baby ok alhamdulillah.

12mo ago

Due date dari scan. Doc akan repeat scan sampai betul2 confirm dpt due date

normal.. sy lau ikut lmp dah 14w, tp scan baru 8w

12mo ago

Fahamm, terima kasih ☺️♥️

kalau irregular period bole jd mcm ni sis

12mo ago

Normal lah kalau macam ni? 🥺 ke boleh jadi kemungkinan kandungan tak jadi?

mcm mna sis skrg?

11mo ago

Alhamdulilah, masa 7weeks dah dengar denyutan jantung baby ♥️ tapi baby kecik sangat lagi docter cakap hehe