bersetubuh

Normal ke kalau husband tak nak bersetubuh dengan kite? Anak i dah 3bulan and kami tak bersetubuh since i hamil 5bulan. Bila ajak suami bersetubuh dia tak nak pula.katanya nak tunggu anak kami umur 1tahun baru nak bersetubuh.?aku ok je tapi macam takut juga..takut dia ada side chick yang lain..? am i overthinking or is it normal?

31 Balas

It's not normal tu sis.. Lelaki paling lama boleh bertahan tak bersama seminggu jek..tak lebih dr tu.. Kalau dh dr 5bulan sis preggy sampai dh beranak tak bersama means something wrong.. Samada suami tgk porn dan melancap, dia suka lelaki sejenis atau dia ada perempuan lain utk melempias nafsu.. Suami saya dulu pernah sampai sebulan tak bersama saya pelik rasanya.. Ada satu tengah malam tu kantoi dia tengah melancap kt sebelah saya sambil bantal tertutup utk cover dia melancap.. Pernah dia bukak tgk video tgk perempuan seksi2 dan nak melancap.. Dan pernah dia duduk toilet lama sgt.. Saya mengendap dia cuba melancap.. Bila tny kenapa dia melancap.. Sedangkan saya boleh layan nafsu dia.. Dia kata dia nak paling mudah (malas nak bekerjasama atau layan isteri) kami bergaduh besar masa tu..

4y ago

Sbr je la.. bila suami DH ketagih susah nk ubat ..

Discuss dengan husband tau fasal ni. Mungkin ada sebab dia, dan dia kena la bagitahu. Kalau x emosi lah awak nanti. Kita jugak yg terseksa. Bincang dan sembang elok2. Fasal side chick tu no komen. Sebab saya yg tgh pegnen kadang timbul syak husband ada side chick kahkahkahkah.. Padahal x pon.. Tapi biasa la siapa xrisau. Nak percaya 100% dekat laki mana boleh, kang kena kat batang hidung sendiri, makan dalam terlebih 🤪lebih baik prepare mental, dari percaya 100% lepas tu tertonggeng dek percaya sangat #myenvironmenthavethisstory

X brani nak ckp. Sbb sy pn jnis pikir Mcm2 tp lama2 sy tgk suami OK je. Sejak pregnan 5 bulan smpai skang mnunggu hari nk bsalin suami saya OK x bersama pn. Dan sebelum 2 ni pn mmg jarang bsama sbb kekangan masa keje shift n sbgnya... Rasanya ada suami yg mmg OK bab ni. Tp tgk juga kalau sblum ni suami awk jnis nak saja sentiasa tetiba brubah xnak setaun mayb something la..

Bagus juga kalau lepas setahun bersetubuh..tu dah sihat sepenuh nya..dulu sya tunggu sampai 100hari baru bersama..sebab suami tak sabar..tapi lepas cuba buat..sakit sangat..jadi stop..sya pun paranoid sampai la setahun lebih baru kerap bersetubuh.. sakit nya tu..boleh buat kita lupakan nak bersetubuh..tapi sekarang dah ok

Saya dari awal pregnant mmg tak bersama pun. Suami takut sbb kandungan ni kami tunggu 11 tahun so mmg jaga2 walau org ckp ok je bersama. And now dh habis pantang but still pantang bersama lg. Bincang elok2 je dgn suami.. tang suspicious kite tu normallah.. pempuan kan tapi cube la tanye suami and bincang dgn dia.

Dalam hubungan ada baiknya tanya untuk lebih jelas tak ada tertanya tanya dan buat andaian sendiri. Tu yang tak bagus tu.. Kot suami tak mau sebab dia takut ke atau kesian ke.. Takut kita sakit ka.. Apa apa pun tanyalah dulu ya

Ni isu nafkah batin sis. Better bincang elok elok dengan suami. Slow talk dengan suami atas sebab apa nak kena tunggu sampai tempoh setahun baru boleh bersama? And isu ni jugak isu keluarga. Orang luar tak elok masuk campur.

Kadng2 suami ni dia risau kn kita... Tapi jenis xcakap... Bila kita dh fikir bukan2 smpai bergaduh baru dia cakap kenapa dia buat begitu begini... 😅 Sbb kdg2 laki ni dia anggp smua benda remeh tpi bgi kita tidak 😂

Saya pantang bersama suami 100 hari lepas melahirkan. Suami faham dan memberi kerjasama. Tapi klu suami puan dh lebih 1 thn masih menolak.. berkemungkinan ada sesuatu yg tak kene.

Pelik tu... Lelaki paling normal boleh tahan 2 minggu, lepas tu mesti nak buang, terpulang la dengan cara apa sekali pun. Nie sampai nak setahun baru nak bsama. Hebat !