bersetubuh selepas period

Hai mom... Klau bru pas period.. Boleh bersetubuh dgn husband kah??? Berusha nak hamil?

4 Balas

Ni tips drpd kakak saya. N saya apply benda yg sama. Before nak ttc, jaga pemakanan. No fast food, no jajan, no soft drinks, no caffeine. Lepas habis period, tunggu 3 hari then bersetubuh within 7 hari (bukan la everyday. Tp dlm 7 hari tu kerapkan). Everytime after bersetubuh, jangan bangun terus. Kaki naikkan ke atas n stay dalam 10 min macam tu.

4y ago

Lagi 1, sperm boleh tahan lama dalam 2-4 hari. So by the time subur tu, sperm maybe ada lagi. Tips kakak saya ni dari mertua dia.. tips orang kampung..

Sdikit perkongsian..Smnggu lps period adalah waktu subur sis...tiga hari berturut2..cth 29/3/20 first period and hbis period 4/4/20..smggu slps tu adalah wktu subur yg bertarikh 11/4/20-13/4/20...lg bgus gunakan tiga hari tu btul2..jgn skip...🤗

Sis kena tggu seminggu. Bergantung masa subur. Pastikan dalam keadaan subur. Check melalui OPK.

Kat playstore byk app boleh sis download utk tahu bila ovulation sis..tq