Alahan

normal ke kalau gosok gigi tapi selalu rasa nak muntah. jadi mual bila terasa ubat gigi tu dalam mulut

45 Balas

Sama sy pon.. Tp masa dia jugak.. Sblm tau pregnant tu mmg kerap sgat rasa loga bila gosok gigi..

Normal.. sbb sye mse first trimester law nak gosok gigi mmang muntah. Terutama time pagi2..😅

Sy memang munth lepas gsk gigi.. dr ank 1 hgga nom 3 ni.. so dh biasa..alahan lain xde lak..

Sy pun Tiap kali gerus gigi mesti muntah.. Klo xda muntah tu syukurrr sngat2..

Try letak ubt gigi tu sikit saja sis. Asalkan ada. Kalau tak, mmg rasa nak muntah.

Saya pun ada rasa macam tu masa awal mengandung...sekarang nie da ok la

Klau sy memang rutin harian. Lagipun sy alahan smpai 3 4 kali muntah tiap2 hri..

sama la . kalau gosok rasa nk muntah. kena selalu kumur smpai habis colgate

normal.. sy dh 26 w pun berus gg skejap je sbb nk munth.. sy guna ubat kumur

Normal sis.. pembawaan orang mengandung ni kadang ad yg pelik2 sikit hehe..