1st pregnancy

Normal ke if dah 9week tp td g scan just nampak kantung je..? tiba2 teremosi tadi after g scan..doc ckp xpe tggu lg 2week dtg klinik balik scan..tp dlm hati risau..

19 Balas

ikut nasihat Dr saya, sesetengah wanita mempunya rahim retroverted bermaksud kedudukan rahim yang sedikit kebelakang dan tidak berbahaya. Untuk wanita seperti ini, transvaginal ultrasound scan lebih tepat results nya. Saya pergi private guna transvaginal scan,masa baby 5 minggu dah nampak denyutan jantung and kantung. hope it helps! doakan saya dengan baby selamat journey pregnancy dan labour please 😁 #1stpregnancy

Sy pnh gini...utk first pregnt...sy da 12weeks tpi kantung je ada...mmg xde rzki....gugur sendir...doc kata bby xjadi....tp itu semua kuasa Allah swt...stlh 3thn lbh..baru sy dpt merasa mendung semula..baru 7weeks....rasa tkt nk scan sbenarnye..sy berdoa supaya sy bby sy membesar dgn siht dlm rahim sy nie

4y ago

Sis kita sma..sis pun pernah ggur yg prtama then mgndung smula skg after 4 bln ggur. Usia kndgn skg 5+ week. Sy sentiasa ada rasa tkut n brdebar nak scan. Trauma pgalaman lama..bnda tu bole mganggu emosi. Huh

doa baik2... try buat VR scan... masa sy scan dkt KK pun xnmpk kantung.. harini saya g swasta.. hospital terus nak buat VR scan.. tp doktor scan luar ja.. Alhamdulillah nampak kantung nampak janin... degupan jantung pun nampak dah... baby br 7w 1h

3y ago

Salam sis..VR scan tuu sis buat masa week berapa? Saya baru baca post sis

Mcm sy 7 weeks dah nmpk heartbeat baby. X prlu risau. Nnti repeat scan lg. Badan kt x sama sis. Ada nmpk kantung je, ada yg trus nmpk heartbeat baby. Jgn stress2. InsyaAllah ada. Cuma lmbt je

2w lg mesti dh nmpk janin.. Jgn risau sis.. Jgn stress tak baik utk baby dlm tu.. Positif selalu.. InsyaAllah ada tu..

Sy pun 11 weeks baru nampak baby sis. Jangan risau sgt. Jangan skip folic acid ya. Take care

Saya mcm sis juga. Masa 9 weeks nampak kantung je. Dh 12 weeks baru nampak bantuk beby.

Sis ada morning sickness x??sy smlm pon nampak kantung je.tp sy 6w.repeat scan nnti 10w

insyaAllah 2w lagi nanti nampak suda baby dgn ada denyutan jantung nya sekali..

saya 12w baru nampak heartbeat . jgn risau sis.. nnti scan in shaa allah ada..