Salam Semua.. Saya Hamil 6w5d Scan Nmpak Kantung Je...

Normal ke hamil 6w5d tapi nampak kantung je...

24 Balas

normal rasanya, sblm ni sy pun ada perasaan ragu2 scan kantung kosong, tp pg td g kk dorg scan guna bawah nmpk dah dia plus dgr bunyi jantung.. now 7w3day.. padahal smlm da scan biasa x nmpk.. cuba try nnt dah masuk 7@8 w g scan balik kalau x nmpk try g klinik yg boleh scan bawah

Scan kt perut ke? Klu nak tgk lbh jelas elok scan kt bawah. Tggu 2 mggu lg sis. In shaa Allah nampk nt tu. Sy mula2 mmg x nmpk tp scan ikut bawah masa dkt nk 7weeks bru nmpk jelas janin & jantung. Tp sy g hosptal swasta sb trauma g GH dia check sakit.

5y ago

Owh kiranya 7w xnmpak trus scan kot bawah n nmpak jelas la..

Sy first scan 12w.. Tp bby kcil time tu ukuran bru 9w lpas mkn obimin baru bby mmbesar n skrg alhamdulillah bkn bby je mkin besar dgn sy2 skli membesar😂.. xpe awk thu awl awk pregnant so bole g scan nnty lg 2w baru nmpk bbynya

5y ago

Sama2 awk.. Amin

normal sis,masih awal lg...sy msa 9 minggu pon still tak nmpk lg,tnya doc bila bole nmpk bby,doc ckp dlm 10,11 minggu baru nmpk bby...tp kalau swasta 8 minggu dh bole nmpk ada bby...dont worry sis doa bby sentiasa sehat...

5y ago

Amin. Inshaallah.. Harap. Smua ok... Amin

In shaa Allah xde apa tu. Saya scan week 8 baru nampak titik injap jantung baby. Kecik sangat lg tu. In shaa Allah masuk week 10 ke atas nampak lah baby sis tu ya. Jangan risau

saya scan 4w6d pon nmpk kantung je sis.. saya tggu lagi sebulan alhamdullilah nmpk dah baby nye masa 8w5d

Normal sis. Sebab tu kita digalakkan scan semasa kandungan berusia 2 bulan ke atas. Apa pon tahniah ye.

Normal... Sy 9week bru nampak.. Msa 6week tu xnmpk pun.. Dktr ckp kcik lgi

Sy g scan 8/9 weeks cmtu tp just nmpak kantung je.. Normal tu

5y ago

Rupanya ramai mcm ni.. Cyxle period panjang x

Saya pun mcm tu.. 6 week nampak kantung je.. Nt repeat scan InshaaAllah

5y ago

saya pon ada 2 ketul tp bru2 ne cek alhamdulliah hilang.. saiz 1.5dgn 2.0cm,.,lega...