Anak saya dh nk masuk 1tahun tpi masih belum pandai berjalan . Jika dia berdiri kakinya menjengkek .

Normal ke ? Dan macam mana nak hilangkan kaki yg menjengkek tu ?

7 Balas

bnykkn bjln smbil pimpin tngan... slow2... nnty cpat jln... cm bby sy yg first... klu nk jln dier xnk ,sbb takut jatuh... tiap2 ptg papa dier bawa jln2 kt tmn... last2 genap sthn jew da pndai jln... alhmdulillah...

normal puan...sama mcm ank sulung saya.. ajak dia main kt atas rumput dn pasir tnpa kasut.. lpastu.. puan rajin² urut kaki dn tapak kaki ank.. in shaa Allah bby akn mula terbiasa

normal. ank sy pun dulu mcm tu. bila dah start pndai berjln lama2 kaki dah ok

Cuba tanya nurse/doktor. Kalau takut anak ada tanda autisme pun boleh tny.

Normal lah bby xsama perkembangan nya yg pnting kita latih la dia

boleh tatih lagi... bawa anak berkaki ayam atas rumput / pasir

kene bykkan bg dia berjalan