Kena dah boleh duduk baru dapat makan

Macam mana eh? Anak saya dah nak masuk 6 bulan. Belum pandai duduk lagi😔 dia more pd nak berdiri. Tiap kali latih dia duduk mesti dia tolak kakinya utk berdiri. Nak masuk 6 bln nanti, dah kena makan macam mana nk bagi makan kalau tak tahu duduk lagi?

4 Balas

Anak first saya masa Dia tak reti ddk lagi, saya feed Dlm stroller, terpaksa la bawak masuk rumah Sbb xda baby chair. Then da lama sikit Baru saya ddkan atas peha saya, If ada bouncer pun boleh jgk, janji position Bukan baring. Nnty if Dia da boleh ddk senget2, masuk kan Dlm baby chair, kena banyak Sendal dgn bantal jgk la. Train pinggang dia masa makan. Lama3 Nnty Dia tegap sndri

1y ago

Updated:: Saya bagi anak makan dlm baby walker. Ramai ibu yg kondem saya sbb pakai baby walker kata nanti anak lambat jalan. Bagi sy benda tu memudahkan saya. Anak sy skrg dah 6 bulan seminggu dah pandai imbang badan kadang tu berdiri sambil tolak baby walker tu guna badan. Senang sy bagi baby makan dlm tu, dia okay dah mmg akan berlari2 dlm walker tu kalau sy bagi nampak mangkuk bubur dia

tak perlu sampai duduk tegak pun, baring tp tinggikan kepala pun boleh.. mcm katil kt hospital tu kepala tinggi, haaa buat ala2 gitu..

bg saja mkn..bab duduk tu x ada mslh..rajin² latih dia.. asalkan dia mkn.. buatlah mcm mana pun waktu nk suap dia asalkan dia mkn..

1y ago

Boleh ke masa baring bagi makan?

ank sy dh 5 bln lebih xleh duduk lg tp dh makan dh.