Kandungan 28 minggu perut tak nampak

Normal ke dah masuk 28 minggu perut still tak nampak? Org mcm x caya saya preggy huhuhu

77 Balas

saya pon 28 week pregnant baby twin tpi perut kecik😂 xpuas hati rasa bila tgk perut ibu mengandung yg lain perut besar walaupun bkn pregnant twin..alhamdulillah, walaupun tgh bawa twin masih lgi blh bekerja cm biasa..smpaikn tdi ada makcik tu xsangka saya mengandung twin sbb perut kecik sgt, pastu dh masuk 7 bulan masih lgi blh buat keje² cm biasa..tdi scan alhamdulillah baby sihat² je cuma sorg kepala kt bawah sorg lgi kepala kt atas, tpi dr kata jgn risau sbb baby blh berpusing lgi..nk nk tido la ada masalah sikit..mengiring kiri kanan xkena🤭

2y ago

Senang je. Weeks bahagi je dgn 4. Cth 28/4 = 7 bulan

Sy 28 weeks 6 day perut mkin beso..rase mcm full sgt perut ni,nak jlan pun rase mcm susah n mengah²..Perut makin beso ni mkin xmuat plak pkai baju n sluar,dah terpaksa beli baju n sluar yg lebih beso..Asal cek kat kk, nurse dok tegur perut awk beso btul,awk telan nangka sekilo kew dlm perut dah mcm twin plak dlm perut tu..haha🤭🤣..ni xscan lg jantina baby walaupun dah 28 weeks..Hope dpat baby "twin" lah ekk..snang dpat sepasang sbb laki dok request tiap tahun nak baby..😅..wlaupun yg ni first pregnant n first baby..🤭

ni adalah kandungan ke 4 bg saya..yg last sy pregnant twins..dan semua ank² sy perempn..yer 4org prmpn..berbeza kali ni perut sy kecik tp berat nk bwk😅..rs pregnant twins x rs mcm ni..amat berbezà skali mgandung kali ni..doakan sy dpt bby boy..skrg dh masuk 28w

2y ago

saya takut nak beranak je takut labor pain

sama semua pakat cakap perut xnampak pown, wahal dah 28mnggu 6hari dah perut still xnmpak. mungkin sbb saya berisi sama sbb tu perut xnampak. xkisah laa asalkan anak semua ok berat anak pown semua ok 1.4kg 😁 jgn fkir sngat sis ap yg org ckap asalkan kita tahu anak dalam kandungan kita ok doc pown kata ok syukur Alhamdulillah dah 😍

awk jgn risau isu pewot kecik beso. janji doc ckp baby sehat tumbesaran sejajar dgn usia kndungan. kecik2 sng nk solat☺️ mampu solat mcm biase x gituuuu...

sama lah saya 28w perut kecik je..tak ada apa apa normal je,janji anak sihat dalam..dulu saya anak pertama pon sama jugk sampai saya bersalin prut still je kecik..nmpk lah tapi tak lah nmpk sngt ke depan hehehe..dah lahir berat 2.3kg senang je nak teran..tu anak sulung lah..kalau anak no 2 ni tak tau lagi..tapi perut sama jugk kecik MCM mngndung anak fast hari tu..🤭😊

Sy pun sama,kwn2 ckp mcm buncit tlebih mkn je, x gaya org pregnant pun 🤣 tp alhamdulillah dh nk msuk 29w, baby pun 1kg lebih dh, bby sihat ikut perkembangan doc ckp. Tp mcm x caye 3x scan doc ckp bby girl sbb aktif naw mcm nak tembus perut sy, kdg heran ape dibuat kt dalam tu mcm main bumpercar 🤣 10 thun penantian, x sabar nk tgok rupa dia

untung perut kecik, xyah nak beli baju pregnant byk².. 😂 sy ni tshirt pon byk da sendat kt bahagian perut.. perut beso mcm perut org laki boroi tu haaaa.. 😅 bile berdiri/berjalan lame sikit mule la rase nak terkencing.. bile kencing sikit je keluarnye..

assalammualaikum bunda saya mau tanya ,, saya sudah dua kali melahirkan operasi ,, dan ini saya mengandung anak ketiga ,, bisakah saya melahirkan normal anak ketiga ini Bun ,, sedangkan anak kedua saya sama kehamilan ketiga ini hanya berjarak 1 tahun brapa bulan aja Bun ?

Kadang besar perut ikut badan ibu. Kalau kurus tinggi memang selalunya tak berapa nampak perutnya. Tapi nak dekat 9bulan selalunya perut cepat ja membesar. Jangan risau janji masa scan baby, besar ikut berat yang sepatutnya dan baby sihat 😁