Saiz perut

Kandungan dah masuk 12w, tapi perut still nampak mcm tk pregnant. Is it normal? Sbb waktu preggy previous 1st and 2nd tk mcm ni. Masuk 12w, perut dah buncit sikit kedepan.. Yg ke 3 ni mcm curious sikit. Ada opinion tk boleh share?

22 Balas

salam..saya berbadan besar 7 bulan baru nmpk perut,xsama ank kandugan sebelum ni.awal da nmpk..skrg ank ke 6..7 bulan baru nmpk baby tendang pun xnmpk rasa je..xsama sebelum ni blh nmpk tendangan melalui kulit perut ...kadang risau..tp scan doktor ckp.baby besar..cuma gerakan baby xaktix je..xminta apa minta baby sihat je..lg 30 ari due date..doakan urusan bersalin sy dipermudahkan anak yg ke 6🤭

12w tu awal sangatlah 😅 sekurang-kurangnya masuk 3bulan keatas baru nampak itupun kalau badan tak berisi kalau berisi maybe dalam 5bulan lah baru nampak baby bump .. tak baik fikir macam tu asalkan baby dalam kandungan sihat je ..

Saya dh 6 bulan ni pun nampak tak nampak.. kadang saje je saya sorongkan perut kedepan sikit time naik lrt sebab nak duduk 🤣 tapi kalau amek gambar nampak pulak perut kedepan tu hahaha tapi tulah kawan- kawan cakap tak nampak pun pregnant

Sye tinggi 162 msa belas2 week xnmpk preggy tpi bila naik 21week ke atas baru nampak sikit ..sekarang 25week 6 bln bru nampak mcm pregnant😅org pon tgur eh tahu2 dh preggy 😂ada aje org nk tegur

Normal la tu sis.. sy second trimester ni pun masih blh pakai jeans lg.. hehe.. lain kandungan lain pembawakan badan kita. As long as baby sihat dan membesar dgn baik, cukup la tu.

dh klu blom nmpk.nk buat mcm ne.terima je la.bkn nye ade cara nk bg perut tu nmpk.melainkn terima je seadanya.asalkan ank dlm kandungan tu sihat.bersyukur la

sy tinggi dan kurus orgnya 😂 7bulan baru nampak perut ... tu pun org kata laa 7bulan kecilnya perut ...normal sis jgn risau 12w awal sgt lg

2y ago

saya mcm saya sis, org asyik tegur je. janji berat baby okay n dia sihat da. kita pun takyah pakai baju pregnant + streach mark penuh kan.

normal sis, tiap pregnant lain2x maybe dlu npak, skrg dia kasi chance mommy dia slim , gpun baru lagi kan. janji baby sihat alhamdulillah ,😘 .

entah la sis, sy x pregnant pun nmpak mcm pregnant 😂😂😂😂 mungkin lelemaks sis xcukup byk mcm previous pregnancy 🤭🤭🤭

Hi sis. Kalau saya masa kehamilan pertama memang tak obvious. Normal je as long masa check up doc/nurse kata baby sihat