Usia kandungan 28 minggu

Selamat pagi. Hari ni tadi saya lepas scan. Usia kandungan 28 minggu. Doktor kata jantung anak ok. Tapi dalam scanning kaki bayi nampak pendek. Cuma tidak pasti samaada bayi kerdil atau macam mana. So, saya nk tanya. Adakah ia normal memandangkan usia kandungan masih 28 minggu. Saya risau. Then doktor kata perut saya nampak kecil, tp bayi nampak besar.

2 Balas

nampak pendek sbb dia lipat kaki tu. tp jgn risau la. 28w masih belum berhenti membesar. masih byk mggu lg utk baby membesar. mcm sy scan 32w baby 1.8kg. scan 34w dh jadi 2.4kg. tekejut dibuatnya cpt sgt baby membesar 🤭

3y ago

oh ya kek. Saya risau bila doktor kata kaki baby nampak pendek.😅 tp dia xpsti kerdil ke apa kata doc tu.huhu..ni baby 1st saya, tu yg risau bila dengar doc bgtau mcm tu.

Salam sis, sy mcm sis baru scan doktor ckp mcmtu.. normal ke? Sis mcmne lahirkn baby ok tak?