Bayi kentut busuk

Normal ke baby sebulan kentut busuk? Berak sehari sekali, normal ke? Saya bf+fm. Ke tanda susu fm tak sesuai kalau kentut baby busuk?

5 Balas

susu fm apa? kadang mmg ada setengah jenis susu baby kentut busuk. tambah2 kalau najis color hijau. kentut busuk tu normal. kalau tak serasi susu baby akan kembung/ cirit/sembelit/allergy/kahak/muntah or kerap jeluak.

normal je, tp kalau tak selesa bau tu tukar la susu sampai jumpa yg tk bau kuat

kentut tu kan gas. kita yg tua pun bau..apa lg yg bby..usus masih develope

Kalau fm normal baby kentut busuk