kentut bayi

Normal ke bayi 3 bulan kentut berbau busuk ?fully bf dan berak 2-3 hari sekali.

70 Balas

sama dgn bby sy. fully bf. mmg jarang berak. sebulan 4-5 kali berak. mula2 risau, tp bila tnye dr normal jika ank bf tak kerap berak sbb dia dpt byk nutrien dri susu kita. tapi sekali berak mmg byk n kentut bau busuk🤣

Ada tips tak nak bg susu meriah? Anak saya x mahu direct breast feed. Saya kena perah bagi thru botol. Baby 3 bulan

3mo ago

Makan betik mentah sis, buat soup confirm meriah susu bdn

normal sis.. tapi klu nak baby mbuang spt biasa ibu kena makan baaaanyak sayur/buah.. dr. and nurse sndri yg nasihat mcm tuu.. baby sy prnah smpai 4-5hari baru berak sblum ni.. fully bf juga

Anak saya pon macam tu fully bf tapi seminggu sekali baru buang air... Agak meragam mungkin sebab susah buang air kot... Memang busuk juga kentut nya kalau dah lama sngat x membuang...

Anak sy 3 bulan. Bau kentut mmg busuk sangat2. Berak seminggu sekali. Doktor kata normal. Asalkan perut tak keras, masih kentut. Tak meragam. So should be fine. Lg2 fully breastfeeding

mmg pon..bau busuk giler.mcm org mkn doyan je baunye..puas cari sape yg kentut.kdg salhkn ayhnye kentut busuk.sekali bby yg kite dukung tu yg kntut..patut busuk kt idung kite ni kuat..hahaha

1y ago

Dulu pun semasa guna susu similac 2 jenis dan x ingat satu brand..bila tukar susu lain ..najis pun kuning elok

normal sis. sy siap kne tuduh ngn somie sbb issue kentut ni. sy ckp bby kntut. dia ckp tak baik tuduh bby. sekali.. time dia tgh jge bby... naaahhhh rasakann🤣🤣🤣

selagi aktif xde masalah.. check carta perkembangan. if as usual xde msalah.. dia klu berat xnaik n meragam je better bwk check doktor utk kepastian..

anak saya pulak 1m++ dah mula kerap kentut2 kadang berbau kadang tak.. bf dan susu formula campur.. berak kadang 1x kadang 2x kadang 3x sehari..

pada pendapat ibu susu frisolac ar bagus ke utk baby 3bln yg susah nk berak...sebelum ni bg susu dupro mula ii minum lepastu dia xnak #firstmom