Baby kurang gerak setelah 34weeks

Normal ke baby xmenendang setelah 34weeks ni.... rasa bergerak perlahan2 je dalam perut...Risau juga

16 Balas

Bila dah besar ni mmg mcm tu..ruang pun dah sempit..kadang pernah jugak mcm ni kiraan tak cukup smp 10 kali tapi masih begerak..tiba mlm aktif plak.nak gi hpital pun pikir 2,3 kali dgn musim skrg ni..klu tak gerak langsung tu better gi hpital tapi klu masih ada gerakan lagi walupun tak kerap ok lah..

4y ago

Mungkin jugak puasa..tapi akak dah 34w ni pun puasa jugak masih gerak2 lagi lah

JANGAN AMBIL MUDAH JIKA BBY KURANG GERAK. Kalo kurang dr 10x gerakkan dlm jadual. Itu TIDAK NORMAL. Kalo puasa, dinasihatkan berbuka demi keselamatan bby. Pergi hosp, bgtau bby kurang gerakkan. Jangan TANGUH².

Sis..better p check, sbb baby sy pn sy igt normal kurang gerak masa 37w..bila cek, perut kecik sikit. Tp nasib baik mlm tu dh bersalin sbb rupanya tali pusat dia terbelit leher.

Even smpai ke 40 weeks, baby spatutnya menendang.. Dah kira ke smpai 10 kick yg mcm nurse ajar tu? Kalau tak menendang tu lebih baik sis ke hospital utk check serta merta.

G chexk sis.. Sy 34 week juga. Alhamdulillah puasa xtinggal lg..bby masih bgerak.. Tpi bila waktu 3 ptg kebwh slow sikit bgerak. Tapi mlm aktif balik.

4y ago

Sama mcm saya 😁

Tp cukup gerak 10x tak sis? Perlahan sngt ke? Kalau risau baik cek doktor sis.. risau jgk

4y ago

Semoga dimudahkn urusan

Ruang dh makin sempit untuk baby. Tapi kalau ragu2 boleh pergi check doctor.

Saya prnh sibuk sngt krja tak sedar baby x gerak terus khospitl..

Kalau puasa, berbuka lah. Ibu hamil tak digalakkan berpuasa .

Bayi kurang gerak adalah kriteria perlu pergi hospital segera