Baby on 34weeks

Hi mommies 👋 normal ke pregnancy 34weeks baby mcam kurang bergerak, maksudnye nk kna kacau perutnye baru baby gerak sikit sikit? Tak macam minggu minggu yg lepas , selalu perut nampak je berombak sekarang dh kurang. And one more nk tanya , perut mengeras tu macam mana ye rasa nye 😅 #firstbaby #pleasehelp

3 Balas

cuba sis try minum air sejuk dgn makan benda manis .. mungkin perut kita dh sempit baby tkleh nak menguek sakan sangat 🤣 mcm sy skrg 36w baby aktif lg tp nak nampak berombak mcm sebelum² tu susah dah 😂 cuma makesure gerakan 10kali cukup laa kalau tak sis trus g hosp.. tp mcm sy kalau rasa ada hari baby slow gerak sy makan snack mcm kitkat tu nanti baby kemain tendang 😂

klu mengeras tu perut rasa xselesa...klu sy msa tu baby krg gerak, perut jd cekang skit pinggang...mmg xselesa lah perut tu...nak duk position apa pun rsa xkena..perut pun rsa keras je.. itu klu sy lah..sb sy 32w ni baby suka mengeras tiap mlm...

Sy mcm ni la,34weeks kurang sikit,kna goyang2 bru ad respond,kiraan cukup je 10. Skrng msuk 36weeks makin kuat pulak dia gerak.