Baby Development

Anak Saya 7bulan ... Dah tumbuh 2gigi tapi 1tu masih xsepenuhnya tumbuh... Anak saya Skip Merangkak .. Now anak saya dari pusing dari baring nk ke meniarap dia kerap buat... Dari Meniarap dia jarang2 buat... Dan dia sgt kerap Duduk...duduk dengan sendiri dan tegak badannya apabila dia duduk.. Tapi skip merangkak, sekarg sibuk nak berpaut utk nak berdiri pula... Normal ka???

4 Balas

Anak saya pula boleh duduk dulu (9 bulan masa tu) baru pandai merangkak. Tapi bila dia pandai je merangkak, terus nak belajar berdiri berpaut. Cuba sis buat posisi merangkak depan baby, nanti dia tengok maknya buat, dia akan cuba2 jugak

If baby xnk merangkak. ajar ank untuk merangkak buat actvty mrngkak dgn ank. Ini sye baca dalam article. This is the best way.

Normal, sy ada cousin yg skip merangkak, dia terus duduk n cara dia bergerak tu dia kena mngensot sambil duduk ja hehe

Normal