first child

normal ke baby muntah2 lepas minum susu fm...before this mmng fully breasfed tpi susu mummy tak banyk..takut dia tak cukup so skrg bagi both susu bdn n fm..camna nak memeriahkn susu bdn?

4 Balas

bagi saya tak, anak ada refluks tu. kesian dia.. saya takut anak sensitif dgn susu lembu fm. casien a1. usahalah meriahkan susu. cara saya dulu. 1 makan chia seed 2 be happy, bila menyusu jgn stress. tarik nafas dalam2 berulang kali. dan fikir kenngan yg menyeronokkan 3 banyyakkan beri anak susu. pernah demgar demand dan supply? tinggi demannd tinggi la supply susu. 4 minum air banyak. stop lah susu fm. saya dulu stress xda susu juga.

terus kan fully breastfeed puan.. mmg kota akan rasa x cukup susu. cer try follow asiah maharam di fb. dia banyak bg tips. susu ibu adalah terbaik utk anak.

Its normal. But sntiasa tguk tkut trdsedak ssu. Mcm bby sy. Smpai lh dia 5bulan. Always munta2 ssu

Mnum air kurma merah + goji letak madu . Klau sy la. Mkn roti jagung gardinea tu pun ok.

5y ago

better ambik jagung dari roti jagung. roti tu ada trans fat, dan benda lain xda khasiat. lg2 gluten. makin ramai org kita x boleh makan gluten. tp xda siapa perasan kena start jaga pemakanan dr anak menyusu lg.