bintik2

Normal ke baby ade bintik2?

bintik2
29 Balas

Baby saya pun ada. Mula2 sikit kt atas pipi pastu dia gosok2 muka jadi penuh biji2 tu satu muka. Pastu bila dah cukur rambut pun naik penuh satu kepala sampai telinga sampai leher. Saya tak sapu pape n tak sabun. Skrg nampak macam dah kurang. Biji2 tu pun dah jadi kering tapi belum hilang sepenuhnya. Tekstur kulit pun masih kasar lagi. Bila tanya doc dia kata normal n just monitor in case baby demam or makin teruk. So skrg just tunggu jelah sampai dia hilang sendiri

Bby sy ada bintik2 mcm ni lepas majlis cukur jambul dia. Agaknya sbb masa tu ditabur2 bunga rampai kat kepala. Pastu makcik2 marhaban duk cium2. Habis muka n pipi ada bintik2 mcm tu tp skrg dah okay balik kulit dia. Sy x letak apa2 pun. Just mandikan mcm biasa je.

Samaaa. Bayi sy pun ada. Sy letak calamine lotion nipis2. Alhamdulillah kurang..dia jd makin nmpk merahnya tu bila panas. Garu2 sampai hilang rambut yg kt kawasan kpla tuu. Bby 2 months

Normal. Lama akan hilang sendiri. Cuma amalkan lotion or minyak. Jangan selalu letak bedak. Kalau dah besar nak pakaikan bedak okay.

Same.. bby sy pn ade dlu. Katanya sebab cuaca yg pns. Nnt lama2 hilang. Cb2 sapu lotion ya klu kulitnya xde allergy

Normal sis ank sy pun ada mcm ni tp alhamdulillah dah baik. Sy guna cream dlm pic nu jer atas nasihat ahli farmasi

Normal. Ruam panas ni. Saya kalau anak cukur rambut isi bedak sejuk. Try LA sis isi bedak sejuk

Normal, baby saya pun ada. Tapi kdg kdg dia hilang sendiri. Saya sapu herba blend shaklee.

Normal sis..kalau nak hilangkan bolehnikhtiar dgn sapu tepung ubi kayu..pakai mcm bedak

Normal. Sekarang baby dah sebulan lebih alhamdulillah makin kurang 😁