ruam bintik2

hi mommiess!! normal ke baby tak sampai sebulan lg muka naik ruam2? 😢 jd bintik2 merah. #pleasehelp #firstbaby #bantusharing

2 Balas

hi mommy. anak saya alui masalah yg sama. seminggu terus bersih. selalu basuh muka anak selepas menyusu sama ada df or formula. jangan sapu apa2 jenis ubat or cream. insyaAllah semua akan hlg sendiri. now baby da 1m+, gebu n kulit dah tebal.

11mo ago

Basuh mcm mne ye?

normal sis, nanti kalau pergi kk tanya doktor. Haritu doktor saya suggest belikan sebamed cream extra soft untuk baby. Kadang dia ruam panas sis, baby saya 1bulan still ada lagi ruam. naik ruam lepas habis kuning