Baby 2 bulan tahan mata

Normal ke baby 2 bulan, sebelum ni okay je nak tidurkan dia kejap je dah tidur. Lepas 2 bulan dia jadi lambat sikit je tidurkan dia, mengamuk ngamuk meragam pastu tahan mata dari nak tidur. Kadang tu sampai dia rasa mata nak terpejam dia marahh. Nak kemana2 pun seram takut kacau timing tidur dia. Adoii kenapa ek? Bukan patutnya makin besar makin senang tidur ke? Pening ibukooo hahaha

1 Balas

Sama macam anak saya, bila masuk 2 bulan susah tido, tapi kejap je beberapa hari lepas tu dia boleh tido semula and cara nak tidurkan dia tak sama masa dia 1 bulan, so kena cari cara mana dia suka. Anak saya tak suka dodoi baring dah dia marah so kena letak kat dada tepuk-tepuk, henjut-henjut. dia takkan tido lama macam 1 bulan tapi boleh tido 1 jam 2 jam combined jadi 5 - 6 jam, boleh la dah tu kan kalau siang. Kena monitor wake window baby

1mo ago

kalau dia bangun tidur mengamuk means mengantuk lagi la tu, tido kan dia balik. Baby saya kalau bangun tido cranky, saya dodoi balik supaya dia tido semula. Kadang2 cranky kejap, bila cuba tidurkan tak nak tidur, letak balik dah tak cranky, main la dengan dia, then follow wake window je, lepas sejam dari dia bangun tu baru saya cuba tidurkan semula, or tengok sleepy que.