Anak belum boleh sebut perkataan

Normal ke anak 1 tahun 3 bulan tak boleh bercakap lagi maksudmya sebut nak, dia boleh sebut mama papa, baba, dada dam seangkatan dgnnya, sy risu sebab mertua ckp anak sy lambat bercakap.

7 Balas

normal tu sis.umur mcmtu,aleast dia dah boleh sebut beberapa perkataan yg bermakna.bukan ayat..tp perkataan. kalau anak sis dah umur dah 2 tahun nnt,mesti atleast 50-100 patah perkataan dia boleh sebut.dan boleh bina ayat.contoh 'nak susu' , 'nak tido'.Jgn risau,boleh rangsang dgn bacakan buku,nyanyi sama2,tunjuk dan sebut barang tersebut.mcm2 lagi.InsyaAllah.bahasa dia akan makin bertambah bile usia dah nak umur 2 tahun.