anak saya lambat bercakap

salam nak tanya anak saya umur 1 tahun 11 bulan..dia masih belum pandai bercakap..hanya pandai sebut yang pendek2 saja..macam mama,papa,kuku..tapi bila suruh buang sampah,ambil puting adiknya ambil susu adik dia..dia akan faham dan buat..tapi tak pandai sebut buang atau ambil dan lain2..adakah normal atau tidak normal?thank you.. :)

2 Balas

Sama mcm anak sy setahun 8 bln. Risau juga. So sy decide check terus dengan OT. First appoitment dgn aishah kasim academy next week

2y ago

jadi, boleh saya tahu mcmne progress ank nya selepas jumpa OT tu? tq

At least baby tau dalam 20 perkataan. Sebut sepatah2. Makan, nak, mama, papa, etc. Perkataan yang bukan abc, 123, etc.

4y ago

ohh yeke..terima kasih sebab reply..mungkin saya kena bercakap2 dengan dia selalu..