Anak belum boleh sebut perkataan

Normal ke anak 1 tahun 3 bulan tak boleh bercakap lagi maksudmya sebut nak, dia boleh sebut mama papa, baba, dada dam seangkatan dgnnya, sy risu sebab mertua ckp anak sy lambat bercakap.

7 Balas

Normal. Sis cuba hari hari rangsang dia untuk cakap. Guna perkataan penuh tau. Jgn baby talk. Contoh "nak mamam tak?" jgn. Guna "nak makan?" cuba terus menerus converse dgn dia. Tunjuk benda semua jawab dgn perkataan penuh. Jgn ayat ayat manja tu.