Keputihan hijau

Normal ke ada keputihan warna hijau? Haritu dah check gbs takde pun, sekarang tak gatal gatal pun bau pun ok je. Cuma keputihan jadi warna hijau. #firstbaby #ingintahu #pleasehelp

15 Balas

Saya pun ada sekarang dah 21 week, baru semalam baru je doc ambil sample. Tengah tunggu keputusan Next appointment. Harap baik² je. Semalam tanya doc apa punya jadi mcm tu, doc kata kemungkinan pemakanan atau hormon. Ada juga mungkin bahagian faraj tidak bersih. Tapi doc ada tanya bahagian perut ada sakit tak? Faraj ada gatal or berbau tak? Saya mmg xde semua tu, jadi doc kata tgk dulu result lepas ambil sample nanti mcm mana.

sy pun sama keputihan hijau , dah gthu nurse kk . tp dia suruh pantau dlu , pdhal sy kputihan ada dri awal pregnant smpai 7 bln dah ni . dia suruh pantau jee . sbb sy takde gatal , bau pun ok . dia kata da teruk bru jumpa doc . Kwan sy kputihan hijau + gatal + bau . tp swab tkde gbs . dua kli swab keputusan mmg tkde gbs . bg ubat insert pun dia ckp tkde kurang langsung .

awak check tu dekat mana. ada cuba cari alternatif klinik lain x mcm sy 1st swab keputihan result keluar xde gbs pon. pastu keputihan dn gatal2 semua tak hilang. sy cari 2nd option klinik. doctor klinik tu suggest utk buat swab sekali lg. then result keluar gbs&candida

10mo ago

sy baca dkt group ibu hamil. ramai share. ada yg keputihan xbyk. tp disebabkan kencing kotor. check2 result gbs

saya pregnant first dlu ade gbs. keputihan saya color hijau awalnya.. gatal² sgt. nurse pesan suruh saya cuci dgn air garam klu dah start gatal2 n jaga pemakanan. kurangkan bnd manis. makan yogurt, yogurt baik untuk keputihan

10mo ago

once detect gbs. next pregnancy akan declare gbs carrier

hati2 sis sy Ank first dekat due Ank dh berak dlm perut .. Alhamdulillah selamat Ank n03 PON sama kluar lendir hijau..tp doc ckp keputihan sempat 10hri je dia selamat sbb dh berak n termkn najis...🥺rsa xpsti blh g cek sis

10mo ago

Sekarang ada keputihan tak sis

sama laa sya ada kputihan hijau jgak .xgatal,xbau ..byak kli dah sya check kat dkter ambik smple xkena gbs pun ..pelik betul kputihan hijau masih keluar jgak

10mo ago

kalau xpakai panty liner, kputihan tu kena kt seluar pjg (tembus panties)..1 hal jg 😌

Saya pun sama macam sis. Bau dan warna hijau, pergi knlik buat swab takde gbs. The dr bagi ubat ni suruh masuk ke dalam, Alhamdullilah skrang dah normal balik

Sama sy pun cam tu.. da Buat test takde gbs ,da letak ubat pun kejap hilang ..Nanti dtg balik tetap kuning & hijau 😅

10mo ago

Awak dah berapa months? I

sama siss, saya pun ada . Tapi tak banyak pun , kadang2 jee. Dah masuk ubat insert vagina tuu, tapi still ada

10mo ago

Sama sis, dia tak selalu hijau kekadang aje… maybe sebab makan mqnis kot. Nurse ada bagitau pape tak?

Mcm mana nk detect gbs tu ye? Memang doktor akan check semua ibu pregnant samada ada gbs atau tak?

10mo ago

mudah mudahan awak.