Baby kurang gerak

Normal ke 27 minggu baby dalam perut kurang gerak pada waktu siang dan malam. Saya dah cuba makan benda manis.minum air kosong. Tapi tak ada rasa gerakkan.

3 Balas

Biasanya kalau Selagi tak 28 minggu tak apa sis. Sebab baby tak penuh ruang lagi. Kadang dia gerak kita tak rasa . Cuma kena pastikan sehari tu dia gerak je . Nanti 28 baru Kira dia gerak cukup tak 10kali 12jam

sebelum ni dah dapat rasa gerakan baby and complete ke? ke baru bak start? if baru nak start maybe sebab gerakan baby halus lagi so dia gerak tapi awak tak rasa.

Belum kena kira gerakan kan? Kalau risau pergi scan je kt klinik