19 minggu kedudukan baby songsang

Normal ke 19 minggu kedudukan baby masih songsang ? Berapa minggu ye kedudukan baby akan pusing kepala di bawah ?

22 Balas

Siapa yang bagitahu awak kedudukan baby songsang tu? Ke awak buat andaian sendiri bila scan? Ruang dalam rahim banyak and baby tu kecik je lagi wak, tiada istilah songsang, 19week perlu risau if air ketuban sikit dan kedudukan uri dekat dengan jalan keluar. Time scan 19minggu macam2 kedudukan janin boleh buat, boleh kat atas kadang, boleh kat bawah sebab ruang dia besar

12mo ago

Normal

😅sis.. sy hari 28w kepala baby dh pusing ke bawah..tapi doc ckp 36w ke atas baru boleh decide position baby sbb ada lagi tempat dlm rahim..baby boleh pusing2.. x perlu risau sis baru lagi 19w tu... mungkin doc yng scan bagitau je tentangposisi kepala baby dkt atas...

19 week tu awal lagi sis😅.. normal baby gerak gerak pusing2.. saya ni anak songsang type 2 masa 28 week then 32week kena jumpa pakar balik.. alhamdullilah da pusing kalau tak mmg kena paksa bersalin.. kalau anak da besar dlm perut baru boleh decide songsang ke tak sis

Normal, jiran saya dia scan doktor kata kedudukan anak tak pusing kepala lagi kebawah walhal dah 35weeks, masa 37weeks scan lagi alhamdulilah anak dia dah berpusing tak songsang. Doa banyak ii anak pusing ke bawah nanti sebab rahim kita ni luas hehe

ruang dlm rahim awak masih luas. baby masih boleh berpusing 360°. sedangkn 32w pon baby masih boleh pusing kalau masih ada ruang. yg patot risau kalau awak dh masok 36w keatas baby masih songsang.

Adoiii bru 19 weeks . Kecik lg baby tu.. next time tanya la doc yg scan tu.. “doc, possible tak baby sy berpusing lagi “? Doc, normal tak baby kepala duk atas”? “Ape kedudukkan normal baby ya doc”? Tu contoh soalan ye sis.

jgn risau sis baby 19w byk space kat dlaM perut jap melintang kang dia pusing menegak kang kepala ke bawah. nanti by week 35 above baru betul nak decide baby songsang ke tak

baru 19weeks.. tersgt bnyk masa lg nk pusing.. dia blm besar sepenuhnya lg.. klau dh 36weeks keatas dia masih songsang baru takut..

Sy 28w kple bwah, 30w kepala atas dah. Ad space lg nk pusing. Wlaupun tgk baby tdur mcm x selesa. Tp ckup selesa bg dia. 😅😅

sy da 35w pn kepala bby msh breech.. dia dok main pusing2 lg.. hrap sgt dia dduk diam2 sblum 38w nnt 😅 risau di buat nye..