Breech/songsang

Kedudukan baby songsang dlm perut..saya dah msuk minggu 32 and baby first..ada tips nk bg baby cepat pusing?

2 Balas

Slalunya semula jadi akan berubah kedudukan sis. Elakkan berurut bahagian perut kerana risau bayi tlilit tali pusat atau menyebabkan tapak uri terpisah awal So ini akan menyebabkn bayi dlm kndungan kekuranfan oksigen dan seterusnya ..... sis jgn risau ye sis... slalunya kita tgu sehingga 36mgu bru tgk kmbali kedudukan bayi dlm perut. Just follow je appt klnk.

Takpe sis , ramai mummy2 kata 36weeks dia da sempit dalam perut . Kita doa elok2 , sebab nasib kita sama . Hehe . Air ketumban atas border 😚 baby masih berenang2 dalam ni . Aktif sangat .