pregnant

Normal ke 12 week kantung xnmpk bby?

25 Balas

Selalunya 8w keatas dah boleh nampak. Confirm 12week melalui tarikh period ke? Sis try repeat scan lagi 2 minggu, InshaAllah nampak kantung dan boleh ukur size bby. Maybe late ovulation so sebenarnya bby lagi kecik dr 12w. Sbb tu x nampak lagi kot. Sbb sy mcm sis jgk dulu. Ikut period 13w tp kalau ikut scan bby baru 9w.

5y ago

Sama la sy pon masa 1st scan doc ckp baru 6w tp kira ikut last period tu dah 10w

Period regular ke x sis? Kalau xregular ada kemungkinan ovulated lambat, so kandungan bukan 12weeks. 12weeks sepatutnya dah ada baby dan heart beat. Kalau kantung kosong ada kemungkinan kandungan xmenjadi.

Cm sy bru je cuci kt klinik swasta... ekot kn dh 8week.. tp mse scan, janin xde progress... just ada kantung je... doktor ckp bby x jadi.. so cuci je trs...

3y ago

sakit tak sis kena cuci? sbb sy dr dh bg tarikh 29 untuk cuci klau kntung x kluar sndiri

12 week tu ikut LMP or ikut result scan? Klau ikut LMP maybe lewat Ovulasi, Kalau kata results scan tak normal rasanya sbab 7 week pun dah boleh nampak..

5y ago

Baru perasan posting lama.. baby ada ke tak sis?

Sepatotnye da nmpk sis... sy ank first scan 9week da nmpk dye dok dlm tue ha... yg no2... 11week kosong... hnya kantong sje... no2 tue gugur...

tak normal sis,macam saya hari tu dah 10 week nampak kantung tapi baby tak ada.lepas 3 hari kantung tu keluar sendiri..

X normal. Saya pun pernah last year. Sya tau pun sebab bleeding . Scan kantung kosong 😢 moga sis ada rezeki lagi ..

Tak normal sis..saya masa second pregnancy 9 weeeks tak nampak janin then lepas tu terus gugur..kantung turun sdri..

Em..slalunya 6weeks mcmtu dh nmpk kantung..dn jg heartbeat kelip2..sis cnfirm kan dgn scan dr bwh x?

Cm x normal. 3bln bkn takat nmpk kntung .awak dh blh dgr heartbeat n nmpk jntung bby dh..