11 weeks belum ada selera makan

Normal ke 11w takda selera makan lagi? Tak lalu nak makan apa2, tengok gambar makanan rasa loya. Boleh share mommies dapat balik selera minggu keberapa? Sy risau kot2 sampai 9 bulan masih takda selera..

28 Balas

Normal sbb smua ibu2 x sama. Ada yg brterusan xde selera smpi 3rd trim, saya masuk je 12w selera dah kembali normal. Syukur. Sabar ya sma proses ni..

Normal. Saya 13 weeks baru ada selera sikit nak makan. Saya start dgn makan benda masam2 mcm laksa penang/maggie tomyam/asam pedas (kurang pedas dan lebih masam).

Sy pun dh tak tahan dgn alahan ni..berat hampir 10kg hilang..muntah sampai sakit dada..perit sgt2…makin teruk plak rasa alahan ni, bukan makin kurang..

Normal je tu. Saya dulu pun sampai nak masuk 5bulan baru ada selera balik. Bila dah ada selera, susah pula nak kawal. Enjoy je, masa pregnant je rasa macamni.

1y ago

alamak..lama juga tu sis 5 bulan 😟 inshaAllah sy cuba sabar juga

sy 13w mmg xdk selera makan. smp satu tahap menangis sbb terlampau lapar tapi takda selera makan. paksa makan pown, mmg loya . dan tekak xboleh terima

1y ago

awak makan jee apa awak boleh mkn. mcm maggi mmg xelok utk baby. tp sy terpaksa makan jgk sbb itu jee yg boleh bt sy xmuntah dn hilang rs lapar sekejap. sbb keadaan skrg, awak makan utk hidup. nt selera dh back to normal, ambil makanan yg berkhasiat.

jangan risau. doa banyak2 supaya alahan cept berlalu pergi. saya 20w baru dpt makan nasi kalau tak , bau nasi pun muntah. insyaAllah alahan awak hilang ya

1y ago

sy dalam fasa bayang nasi putih pun mual 😅 InshaAllah..terima kasih 🥰

normal je sis . sy smpai sekarang dah nk beranak selera mkn masih xokey. nk mkn pn ikut mood . kalau xkna dgn mood mmg asyik duk nk muntah je .

Mcm sy pula, mmg tgk makanan tu takde selera, tp sy paksa makan juga.. sedap ke tak sedap ke belakang kira, sbb risau baby kurang zat.

nti dh masuk 4bulan setengah atau 5 bulan jgn tekejut nntu berat naik melonjak trus d cop oleh nurse overwett mcm sya 🥲

1y ago

Hehe..semoga sis & baby sihat selalu ya 🥰

sy 14w.. Masih tak selera nak makan..paksa jugak makan.. Malam lapar memang minum Susu suam je..