11 weeks belum ada selera makan

Normal ke 11w takda selera makan lagi? Tak lalu nak makan apa2, tengok gambar makanan rasa loya. Boleh share mommies dapat balik selera minggu keberapa? Sy risau kot2 sampai 9 bulan masih takda selera..

28 Balas

Saya sekarang 17w still ada loya loya dengan makanan. Nasi boleh makan sikit je. Lepas makan mesti loya. Kalau laksa penang tu uihhh laju habis 🤣. Saya pun risau sampai beranak camni 🤣 Teringin nak makan sedap sedap kat mall tu Tapi risau muntah 🤣🤣 Tapi enjoy jela pregnancy ni. Demi anak kan 😁

1y ago

hahahah sama sya kalau laksa lajuuuu😂😂😂

perut mse 1st trimester ni bloated sgt2 kn..tu yg buat x selera..da la klau time lapo tu teramat lapo..tp angin tu buat jd loya2..sy alahan x teruk so far xde muntah2 sbb sy cuba cr makanan yg buat sy x bloated..& pastikn lapo sket kne trs mkn klau tak mmg trs jd loya..

Saya baru masuk 7th weeks tapi alahan dah makin kurang, sebelum ni saya loya,muntah teruk sampai rasa jadi kain buruk la setiap hari 🤣.Tapi alhamdulillah saya amal minum air zamzam 3-4 hari ni loya tu makin hilang,rasa lebih bersemangat.cuma angin ja still rasa lagi dalam perut.

1y ago

Mak mertua baru balik umrah bawa balik. Tapi boleh je beli kat andalusia travel and tours. Diorang jual rm150 kot sebotol yg 5 liter tu tak silap

Saya sampai nangis2 😭 bila alahan dah datang, mampu doa saja mintak Allah berikan kekuatan sepanjang pregnant ni dgn alahan teruk mcm ni & mintak baby membesar dgn sihat.. kalau makan muntah 😭 dgn asyik mabuk.. tekak mual lagi 😭😭😭

Saya sampai 6 bulan tak ada selera makan sebab 6 bulan morning sick. Tapi entah la, walaupun morning sick, saya rasa seronok jee lalui experience tu. Bahagiaaa je. Enjoy your journey sis, semoga dimudahkan segalanya 🌷

Sama macam saya dari first week sampai sekarang pun 14 week masih lagi tak selera sangat makan walaupun tak de alahan apa2.Tapi paksa je lah makan apa yg sy boleh makan. Sebab nanti sy jadi blotted pulak

sy hritu masuk bulan ke 5 baru ada selera makan. first trimester memang asyik muntah je semua makanan tak lalu tekak. skrg dah 30weeks terpaksa jumpa pakar pemakanan sbb kenaikan berat badan yg mendadak🤭

1y ago

wahh lama juga ya sis bulan ke 5..hehe Alhamdulillah semoga sis & baby sihat selalu ya 🥰

kalau sy masa 1st trimester tu mun alahan teruk juga..tpi kita kena makan juga utk isi perut..apa² je. kalau perut kosong tu la smkin kita tmbh loya teruk lg.. better isi perut ya mommy.

Sy 14w pun masi takde selera mkn🥴 bab makan cerewet minta ampun 🤣 tengok sepupu mkn bselera sungguh sama2 pregnant kn. kalau da tak tahu nak mkn apa nasi dgn air je sy mkn sis.

Normal je sis..sy sebulan x puasa tahun lpas..alahan pnya psal..nasi x blh telan mkn roti je..mkn nasi pun muntah blk smpai 3 buln je pastu ok..skrng bby dh nk msk 3 bln..alhamdulillah…

1y ago

Alhamdulillah sy pun tgh menghitung hari utk habis trimester 1 ni..moga2 sy pun sampai 3 bulan je alahan ni ☺