X suka nasi

Normal kah klu kurang selera makan masa first trimester?

39 Balas

Normal sis. .😁. .sye dri awl pregnant mmg anti dgn nsi. .msok nsi je buang. .msok nsi je buang. .😑. .yg bole mkn mee2 ke spgethi ke. .2 pon skit2. .smpai nk msok 5 bln. .tp pasty kn mommy mkn buah2 ye. .jgn smpai xmkn. .🥰🤗

Normal. I dulu pun camtu sampai lost weight, tapi masuk second trimester dah berselera sebab baby makin membesar dan kita pun cepat lapar. Cuba makan at least roti atau makanan berkarbohidrat utk energy supply. Minum susu kalau boleh

Normal. Pengalaman saya, berat badan pun turun. Tapi dah trimester 3, memang makan saja sampai 2 kali kena buat check up blood pressure 4 hari sebab berat bdn naik mendadak

Sy whole pregnancy mmg xsuke makan lgsg..bdn makin kurus wktu pregnant dr tak pregnant..tp baby okey je asal ikot scale tumbesaran die..🙂

Normal tapi kena mkn juga wlupun xda slera. Ksian bby tgh rapid nk bentuk. Konsep sy, mkn tetap mkn, muntah lain cite. Skurgnya ad zat utk ank.

Sy masa 1st trimester, tak pernah sentuh nasi. Sy sentuh sayur je.... yg saya suka, sy kubis, dan pucuk paku. Tu je la lauk saya. Hahaha

Sy pon mcm tu. Tgk nasi pon tak suka. Ni second tri dah, kadang nk mkn nasi, kadang tak nak. Pening kepala pikir nk mkn apa 😅

Normal..saya bukan setakat nasi je..ikan pon x boleh nk hadap..nnt dah masuk trimester ke dua,dah datg balik dah selera mkn tu

Sama laa sy...lunch je yg bole mkn bnyak skit...time breakfast n dinner rasa tak lalu nk mkn...tp paksakan jugak...😁😁

Sama la saya..kurang mkn jgk..kadang terpikir risaunyaa baby kt dlm ni cmne laa😔tgk smua benda x lalu😖