pregnant

it is normal if the baby weight just 2kg at 35 weeks pregnant?

346 Balas

Skrg kt wad dh.. Bru msok 35 mnggu... Trun darah pg td... Skrg bru tbka 1 cm... Beby 2.4 kilo... Doakn beby saya slmat ya....

3mo ago

Bby akn ase di dlm? Dy duk dlm plasenta sis.. Air amniotik tu pn da hangat..

sya dh msuk 35w tpi bby brt 1.5kg kata doc bby kcil dn air ketuban sya kurang dripa 8🙁sya tpksa d pantau d hsptl kata doc mau ksi genap 36w doc pakar mau tgk mcm mna doc ckp kemungkinan sya d paksa bersalin awal😫sya rsa bedebar²sbb ank ptma sya pn peramatang ngam² 32w sya bersalin..tpi itu pn besalin sendiri bkn secara paksa..bdn kcil sya dh lh kcil tggi 141.5 brt pn bru 37 sja skrg..ada kh yg mcm sya bdn kcil bby bsr blh smpi 2kg lbh..tlg komen sya mau tau

2y ago

ibu... comelnya ibu... 35weeks bb sy 1.7kg mmg doc ck kecil dan kena buat ctg scan. sy minum susu kambing (pure) minum sup kambing utk tambah berat bb dan ya mmg nail sikit sekarang, dlm 300gm utk (5hari)

I think its normal.. Me at 35 weeks, my baby weight 2.4kg. Due on 25th August. Somehow, dah start rasa berdebar da.. Please doa for me, mommies.. Thank you. Xx

2y ago

normal...saya dh 2.2kg dh

same like me..now on going 37 weeks..buat scan dkat kkia..dr ckp baby kecik only2.2kg..then kena rujuk hosp..dr scan lagi sxali..mmg ckp baby kecik..admit smngu utk kes IUGR..smlm scan blik dr ckp baby dlm 2.3kg. mybe sebab uri(sebelum ni pp type 2-dh resolved)dgn gdm on diet cntrol..mybe sebab x ckup nutrisi smpai dkat baby..tpi klu na ikot selang 2-3 jam sxali mkan.. then besok plan utk induce baby..for 37 weeks..

Sy bru checkup smlm.. 34w 5d berat bby 2.100 kg normal katanya cuma air ketuban sy berkurangan tnggal 13 mntak2 lah jngn trun smpai 8 dlm masa 2mnggu ni... Sbb mnggu lepas scan air dok 15 lagi smlm checkup trun smpai 13... Klu smpai 8 kne bsalin awl... 😭😭 due 7/12...

2y ago

doctor bagitau ke tapi kalau macam kitorang Nih sis doctor tak bagitau berat baby berape 🥺

saya masa kandungan 33mingg5hari hritu dktr scan baby besar.. bb 2.8kg.. skrg dh 35minggu 3hari xtau lg berapa .. tunggu 28 ni repeat scan lg.. harap2 bb baby xnaik la.. saya di paksa bersalin awal kerana baby besar.. tmbah lagi saya gdm+oninsulin . susah betul hti sya..

2y ago

Awak bersalin normal ke?

Sama laa kita sis...saya oown 35 minggu berat baby just 2.04kg je...dr kate small gestation age..baby kecik...sepatot yea berat dye [email protected] lagi 2 minggu dr tgk berat baby naik ke x naik..klu x naik,dr nak induce..huu.saya da start makan berkhasiat+amek vitamin C

Sy 35w,bby 2.3kg..dokter ckp bby kecik.....tp normal la tu...hrp2 bby boleh naik berat lg......38w....2.6.20..dh kne bsalin....😣😣...czer + btl....semoga di permudahkan urusan sy...

3y ago

tahniah.selamat berpantang.normal ke czer ?

Sy 35 week baby 1.9. Dah dirujuk dgn dr doktor pakar. So lepas ni ada appointment selalu dgn doktor pakar untuk scan check keadaan baby. Air ketuban n tali pusat. Sis xda masalah apa2 rasanya ni. Sy sbb ada gdm. So, mmg terus kena rujuk pakar.

Saya 35minggu 2.1kg ja, hb still 10. Masih makan iberet dan sudah perna kena suntikan inferon masih tak naik 11 😭 sekarang iberet naik dos sudah ambil 2 biji sekali makan. Doakn ya

2y ago

Sama mcm sy sis, sis bersalin semua ok x masa tu ? Baby keluar berat bpa n minggu ke berapa ?