Salam semua

I’m 35 weeks pregnant and my baby weighs 2.2kg. Is it normal? Can the baby reach 3kg until due?

18 Balas

Anggaran shaja. Kdg2 lebih kdg2 kurang dpd tu. Asalkan baby sihat, cukup brt msa lahir ok la. Bsr2 nnti ssh plak nk teran. Lgi2 yg xde pgalaman. Nti dah lahir bgi ssu badan, lagi semangat. So ni masih bnyk masa lgi, lgpn 3rd trimester ni bby mkin cpt mbesar. Mkn mknn bkhasiat.

Normal lahh tu...37weeks nty dpt 2.5kg pon dh ok....kenapa nk smpai 3kg🤭 nty bby trlebuh besar xlarat nak teran tauuu😅 Sy bby first brsalin 37weeks 4days 2.9kg pon semput nk teran.. Lahir atas 2.5kg ok dh berat bby...😘

Saya kalau boleh x nak la baby 3kg ke atas..jenuh nak teran nanti hu..hu..sbb dah 4 org anak ni..sorang je 2.5 kg..yg lain semua 3.0kg,3.17kg,3.25kg..harap2 yg kali ke 5 ni jgn la besar sgt hu..hu..

sy 36 weeks da 2.7 kg. 🤣🤣harap allah permudahkan untuj bersalin.. kene banyak pakai tenaga kalau bby besar 🤣🤣😝

4y ago

Sama..tapi sya 36 weeks suda branak😅 air ketuban leaking

when I was pregnant 2 years ago. my baby on my 39 weeks only 2.5 kg. i eat a lot of vegetables and he is 2.95 when he born

Berat boleh naik lagi tu and kalau saya lebih selesa kalau berat baby tak sampai 3kg..senang nak teran nanti 😅

Normal .. Sy 37week , berat baby 2.7 .. Mybe akn naik lgi tpi tk byk .. Jnji berat baby normal, dh okay dah ..

sy 36w berat baby 2.8kg. Doc kata normal. Moga2x dipermudahkan utk bersalin scara normal nnt. Amin Ya Allah

same kes gan saya. normal je. skarang saya dh 39 minggu berat baby dah naik 3 kg lebih dah 😂

Normal sis sy 36w pun 2.2kg kdang2 anggaran je scan tu..