27 weeks

Hello , it is normal 27 weeks pregnant baby kurang bergerak , im so worry

36 Balas

Try dengar lagu atau zikir; and do exercises. Kadang kan dia dok lena dalam perut tu. But still kena pantau sebab starts 28weeks dah kena isi dalam buku.

Betul tu, sy pun dulu makan buah buahan yg manis especially oren. Terus aktif balik tendangan baby

agak risau bila baby tak bergerak..smpai tak boleh tido memikirkan..tq tips yg share

3y ago

betol...saya masok 27 weeks dia kurg skit gerak dalam sehari dua lpas tu berckp ngn baby mnx dia gerakkan..bru dpt dhr dia gerak...

Sy pun sama. 28 weeks. Kdg kena goncang2 perut panggil dia baru dia bangun. Takpun lepas makan manis or sejuk baru dia aktif.

boleh terai makan benda manis, coklat or kurma baby akan aktiv dengan benda manisan..

2y ago

Btul,sy sblm ni bby kurg gerak jd risau..lps tu mak sy ajar goyang2 perut sikit,tekan2 rsa dia gerak..skrg ni sy asyik nk mkn bnde mnis2 smpi risau klu sgkut gdm klu mnum air gula,tp smjk amik mnis2 mmg bby aktif je pg ptg mlm..

Sy 27week tp baby aktif sgt..Sampai kejang perot..Mcm main football dlm perot🤣 ..Lgi2 lps minum air manis..Aktif sgt..

Saya pun sama. Baby kurang gerak dari sebelum ni. Sekarang Baby gerak malam je bila tengah rilek baring2. Siang dia tknak gerak pun

Tengah mengalami baby kurang gerak harini, risau betul. Duk tepuk tepuk perut pun sama je. Bila nak tidur baru lah dia nak gerak.

saya dari 25 weeks smpai la skrng 27 weeks 3 hari kuat sngat baby bergerak kdang² bru je buang air kecil lepas buang lagi 😅

sama dgn sy.. masuk 27 week baby xbnyak gerak..klw gerak pown kejap² jaa..xtendang kuat ..sekarang da nk masuk 28 week ...

2y ago

Sma lah sy pn..nak msuk 28week rse baby x aktif mcm sllu..kdg2 risau..bila baring je bru trse dia bergerak..hrp xde mslh..