nk thu

Nk tnye sikit pd mumy2 dlm ni..gula kite 5.3 td check..nurse ckp dh tggi..btl ke. mk ckp yg tu normal xde ape2

7 Balas

Klau klinik desa kt sy ni, nurse ckp ormal je tu sis 😅 5.4 keats bru tinggi..nurse ckp tinggi mgkin sbb bacaan 'ats tong' kot 😂

Tinggi cikit je tu .. banyak minom air masak kurangkan makan manis ye .

Tu border line sis..cukup2 aje..kurang sgt lum xboleh, nanti hypo boleh pening2..

5.3 tu yg puasa punya ke sis? Boarder line kalau puasa.. mmg diorg akan kata tggi..

5y ago

Kalu puasa 5.3 tu kategori tggi sis..doc nak 5.1 je..sy pom kne last time terus kne bsp sebulan skali..huhuhuhu

Eah normal tu, sy first check gule 6.6 terus knee BSP 2x sbln haha

Lain klinik lain dia punya aras bcaan tggi/rendah . 😊

Yg kedua check kat umh 5.4..tgh hri je blm lps mkn

5y ago

Anmum manis yakmat.. Sy xboleh minum..jd pening kpla sbb tlalu manis.. Sy minum higoat je.. Susu kambing yg terbaik utk kandungan