MIL

Nk tnye pndngn mommy2.. Ape prasaan mommy sume bila dpt thu y mommy tak dpt nk beri bf kt ank dsbbkn puting tenggelam(puting buta)..? Ank xnk isap dsbbkn takde puting.. Lpas tu mil pulak mcm takde perasaan langsung, dia suruh biras sy bg susu bf kt ank sy.. Tanpa keizinan sy.. Sy tak boleh terima tindakan mil sy.. Mcm takde perasaan langsung nk jge hati sy..

10 Balas

xtau nk ckp mne sis . mungkin mil sia kecian kt bby kot . jdi dy buat keputusn mcm tu tnpe mtk izin sis . anggp yg baik2 jela sis . org tua ni mmg mcm2 . kdg dorg xsedr kita xsuke bnd tu . kita ni mcm org lua xbrani nk brsuara sgt tkot mrk plak yg trase ati dgn kita trus cop kita ank menntu xbaik .

5y ago

ahaha . redho jela ye . tu je la mmpu . sy pon kdg gitu . yela kita xkelua dri perot dorg jdi xsame pndpt . klau dgn mak sndri pon kdg xsame pndpt apth lg yg xmelahir kn kita sis . wlau pon mcm mne mcm mne . sy ttp brsyuko mil sy ad dua org . mil kndg n mil tiri . dua dua lain sifat . tpi dua dua ad sisi yg baik . kira xd la semua bnd kita nmpk buruk je pd mil kita . sy just think pozitif je . klau ad bnd yg bole d elak kn tu sy elak kn jela sndri n bincg dgn suami . Alhamdulillah suami phm .

Sis blh try cba beli ni.. Ni utk puting buta..ssah jga kdg klau MIL msuk cmpur urusan p'jgaan ank.. Klau skdar bgi nsht&pndpt ok juga.. Tpi siap buat s'suatu tnpa p'gthuan sis.. Mmg agak x wajar.. Sis try cba bncang ngn suami.. Tgok apa pndpat suami sis..

5y ago

Tq sis.. Ape nme bnde nie sis? Sy xthu..

Boleh je sis..sbb sy pon mcm sis jugak.. Now anak 3 semua fully bf.. Never giveup.. Masa ank 1st dl mmg stress sbb xreti.. Tp sy try sampai anak pandai isap n berjaya fully bf..so nothing impossible..always think Positive

Sy bkn takde kluar susu..susu sy ade.. Cme sy kne pump.. Sy sllu je bg ank sy susu bdn.. Tapi knpe mil sy snggup buat mcm tu kt sy..

5y ago

Itulah.. Stiap kali trigt prkara tu, Allah je thu btapa sakit nye hati nie..

kalau puting susu sis buta bg je baby isap lama2 puting tu akn timbul jgk.. sy pon same mcm sis

5y ago

Dh byk kali dh sy buat mcm tu sis.. Bby xnk isap.. Dri zaman kolej smpai la nk dekat brsalin sy sllu usaha nk kluarkn nipple nie.. Smpai brdarah2..

Sis boleh join group happy breastfeeding malaysia kt sna ad pkar yg boleh tunjuk ajar

4y ago

Ye sis join je nnti kt sna ad pertanyaan sis kena jwb

Dekat shopee ada alat utk ibu yg puting buta...moga dipermudahkan ya urusan sis

ni nama dia . follow je miyome_shop tu . dlm tu ada . shoppe tau

mesti ada air susu sis

5y ago

Ye sis...sy ade air susu nye

Masa ni la laki kena main peranan...