Barang keperluan utk anak pertama

Hi mummy, boleh share tak barang2 apa yg patut beli dulu utk menyambut kelahiran bby ? Brg mane penting dulu n brg yg patut beli kemudian?

2 Balas

bagi saya, klau ada kereta, utamakan car seat. dan juga set urus uri. baby carrier juga penting untuk checkup kt KK. baju bli sekadarnya sebb baby cpat mmbesar. pampers sabun smua tu standard. beli nursing cover klau nk mnyusu. beli botol klau nak pkai fm. tu ke kot yg sya prepare. xbnyak sgt pun brg nk beli. klau nk pantang sendiri, beli set pantang untuk ibu. yg selebihnya ikut lpas brsalin, ap yg kurg bru beli.

3y ago

brg2 ntuk ibu bg saya nursing cover kain batik bengkung stoking nursing bra breast pad maternity pad sit bath, besen untuk bertungku nipple cream tkut mlecet bila mnyusu

baju , pampers , barut , mitten booties , minyak telon . boleh search dekat google