jam brpa

Hi. Nk tnye. Klu nk test pregnant selalu wktu bile yg ok ye .. ke atau xkesah pun siang mlm,pgi . Smua tu..

31 Balas

Waktu afdhal org ckp awal pagi masa buang air yang pertama. Tp sebenanya kalau confirm pregnant, test bila2 pun tetap keluar double line. 😊

Tak kesah pun sis.. Ada org ckp wktu awal pagi.. Cek bila2 sja.. Saya cek time magrib, ptg dah time tu, dpt double line..

Bg yg lewat 2 ke 3 hari bettet cek pg2 air kencing pertama..klu dh lewat byk hari cek ptg pun akn positif..

Try dulu waktu pagi2 masa kencing pertama. Kencing dulu sikit, then baru kencing lagi utk test.

Awal2 pagi.. first urine.. hormon tinggi masa tu so kalau ada akan nmpak jelas line kat upt

Better 1st urine. Tapi kalau betul positif, cek petang/ malam pun tetap positif jugak

Sy cek suke hti sy je sbb xthu😂..alhmdulillah double line..dn skng dh 29w dh😉

Waktu pagi paling efektif sekali. Bangun pagi terus pergi ke tandas dan kencing.

Pagi mase bgn tidur sis jgn minum atau makan apa2 trus je pergi bilik air test

Pagi kencing pertama. Tp Ada jenis upt yg jual Kat framasi ble test bila2.